Željezničar - Borac B.L. 1-0

12. 08. 2012.

Željezničar - Borac B.L. 1-0


https://lh4.googleusercontent.com/-5CzeX9_zoRQ/UCp0Xys8J7I/AAAAAAAAAEw/Te29Pt3pfZs/s637/zeljo_borac.jpg

Golom Muamera Svrake, koji je bio kapiten Želje u ovom susretu, iz 29. minute, plavi su u derbiju 2. kola savladali Borac rezultatom 1:0 i tako ubilježili prvu pobjedu ove sezone.

Na Grbavici je počelo sjajnom prilikom u četvrtoj minuti za domaće nakon kornera. Bekrić, koji je zaigrao u početnoj postavi umjesto Zebe, je ubacio, a Bogičević glavom šalje loptu malo pored gola. Imali su plavi još nekoliko poluprilika preko Selimovića i Zolotića, a Čuić je propustio pokazati možda i na bijelu tačku, nakon ubačaja Čolića, s obzirom na to da je Stupar zaustavio loptu rukom.

Od 20. minute gosti su se oslobodili pritiska, te su iz kontranapada umalo poveli. Stokić je u 27. minuti sjajno uposlio Krunića, koji izlazi sam na Antolovića, ali ovaj odlično brani, čime je omogućio da njegov tim izgradi akciju iz koje će povesti. Naime, Željo je svega dvije minute nakon prilike Krunića stigao u vodstvo. Svraka, koji je prošle sezone bio drugi strijelac lige sa 10 golova (devet glavom), namjestio se na vrh šesnesterca i gađao suprotni ugao. Lopta se od prečku odbila iza Avdukića, a Čuić je tek nakon nekoliko sekundi pokazao na centar. Lopta je, naime, pala tek malo iza linije, pa su gosti smatrali da gola nije bilo, ali nakon meča i pogledanog snimka, bilo je jasno da je pogodak regularan.

https://lh5.googleusercontent.com/-zlGmdZPr9iE/UCp05LEI12I/AAAAAAAAAFE/OopSsv8GFnQ/s637/001_zeljo_boracm.jpg

Odmah potom Borac je mogao do izjednačenja, ali i ovaj put Antolović brani udarac Krunića, koji je pokušao i u 38. minuti, ali ovaj put pored gola, nakon čega je željo imao još jednu sjajnu priliku. Raspudić je na vrhu 16-terca oborio bekrića, koji je sam izveo slobodnjak, koji završava na prečki. Na odbijenu loptu natrčava Adilović i glavom je šalje preko gola.

Drugo poluvrijeme počelo je velikom glupošću Nermina Jamaka, koji sasvim bespotrebno na zemlji udara Radulovića, zbog čega je dobio direktni crveni karton, čime je ostavio svoje igrače na cjedilu. Odmah potom gostujući trener uvodi dvojicu ofanzivaca Dugića i Grahovca, koji je u 59. minuti šutirao pored gola. Ipak, Željo je i dalje držao kontrolu nad utakmicom, a da snage na terenu budu izjednačene pobrinuo se Rasopudić, koji rukom u skoku udara Adilovića, a Čuić mu daje drugi žuti karton, odnosno crveni.
Tek nakon što su se snage izjednačile Borac je malo agresivnije krenuo ka golu domaćih, ali osim poluprilika i sa jedne i sa druge strane, nije se dešavalo ništa vrijedno spomena, te ja završeno onako kao i u dosadašnjih nekoliko mečeva ova dva tima - 1:0, uz tešku bitku za svaku loptu.


Premijer liga, 2. kolo:
FK Željezničar - Borac B.L. 1:0
Sarajevo:12.08.2012
Stadion: Grbavica
Gledalaca: 4000
Žuti kartoni: Teinović, Avdukić, Raspudić, Dugić (Borac).
Crveni karton: Jamak 50. minuta (Željezničar), Raspudić 70. minuta (Borac).

Strijelci: 1:0 Svraka 29. minuta

Željezničar:
Antolović, Kvesić, Kerla, Bogičević, Zolotić, Adilović, Selimović (od 70. Bešlija), Čolić, Svraka (od 90. Vasilić), Jamak, Bekrić (od 78. Zeba).





http://fkzeljeznicar.ba/media/plavo-je-srce-u-meni.gif